Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото

   
Учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото

Културният център на СУ "Св. Климент Охридски" ви кани на форума: „При Mамута III - Учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото”. Събитието ще се проведе на 29.03.2012 г. от 19.00 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Поезия и фотография: проф. Цочо Бояджиев

Музика: проф. Венцеслав Николов, виолончело

Учен: д-р Пламен Попиванов, тема „Триединният мозък"

Третата среща от форума „При Мамута: учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото“ застива в чистотата и съвършенството на класическите форми, за да ги изпълни с един съвременен глас. Този път събитието ще открие виолончелото на проф. Венцеслав Николов, който в програма „Контрасти“ ще ни разходи от Сарабанда на Йохан Себастиан Бах до Серенадата от Ханс Вернер Хенце. Майсторското му изпълнение повече от 50-години огласява световните музикални сцени, а на 29 март СУ „Св. Климент Охридски” ще има удоволствието да го представи на гостите на своето културно събитие.

Следва поезията на проф. Цочо Бояджиев, съпътствана с прожекция на негови фотографии, така че диалогът между древното и съвременното изкуство продължава. Вечерта ще завърши с лекцията на тема "Триединният мозък", изнесена от д-р Пламен Попиванов, заместник-директор на Александровска болница. В края на събитието отново ще се отворят вратите на Музея по палеонтология и историческа геология, в който белите фосили от гигантски чудовища кротко пазят тайната на най-дълбоката древност…

Не забравяйте мястото е различно – Аулата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, часът остава същият!

Внимание: който закъснее, ще трябва да слуша и изчака във фоайето антракта, защото концертът не се прекъсва!

Коментари

Влез, за да коментираш.