Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / ТВ "Алма Матер" представя „Ателие в НМА” по Тв Европа, неделя, 15:35

   
ТВ "Алма Матер" представя „Ателие в НМА” по Тв Европа, неделя, 15:35

Музикалният брой на „Ателие”- Студентска работилница за изкуство и култура сблъсква попфолка с уличното изкуство. Пред камерата ни застават Скилър и момчетата от брейк-групата SLEEP WALKINGZ „срещу” фолк певицата Кристияна, нашумяла покрай скандалния клип на песента „Буба лази”.

Кристияна: „Народът определя музиката, а не музиката да определя народа! (…) Факт е, че няма реализация за повечето, които завършват академията… И повечето студенти, които завършват тук, се отклоняват от музиката и спират да се занимават. (…) Обаче в чужбина няма как да не те забележат. То не е като тук – да отидеш, да има дадеш там някакви пари и да ти кажат…”
Скилър: „За съжаление улиците на София не са гостоприемни за уличното изкуство. Всеки, който стане свидетел на такава проява, си казва: „Ох, миличкият, той е излязъл навън, сигурно е много беден!”. Докато в по-нормалните и по-развити страни от нас уличното изкуство е достигнало до такова ниво, че хората и артистите са осъзнали, че това е възможно най-масовият начин да достигнеш до публиката.”
Гледайте „Ателие” в Музикалната академия по Тв Европа, неделя, 15:35

Коментари

Влез, за да коментираш.