Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Технология, забавление, дизайн

   
Технология, забавление, дизайн

Снимка: www.youngupstarts.com/

Клуб по предприемачество Start It Smart и Народно читалище "Бъдеще сега" организират младежкото събитие TEDxYouth@Sofia.

Ще бъдат представени успешните истории на 15 млади хора. Семинарът ще се проведе на 20 ноември 2010 г. в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е насочен към младежи с новаторско мислене. Регистрацията е между 9 и 10 ч. сутринта.

"TED" - "Технология, забавление, дизайн", e глобална платформа за споделяне на идеи. Вече над 25 години тя дава възможност на световноизвестни учени, дизайнери и културни дейци да популяризират своите нетрадиционни идеи.

Настоящото събитие е насочено към млади хора между 14 и 26 години с оригинални творчески идеи. За участие в семинара ще бъдат поканени 100 човека, които ще чуят вдъхновяващи лекции. Те ще могат да намерят съмишленици и подкрепа за своите проекти.

"TEDxYouth@Sofia ще се състои от четири панела, в които да можеш да събереш мислите си, да споделиш изникналите в главата ти идеи и отново да се потопиш в атмосферата на събитието".

Първият панел е под мотото "Око да види, ръка да пипне" и е за хората, които променят света с ръцете и мислите си. Втората част - "Кой е учителят?", започва в 12 ч. и ще насочи към темата за обучението като процес на взаимодействие.
Третият панел се казва "Отвъд границите" и ще включва хора, които вдъхновяват, а последната част - "Социален дизайн - започва в 16 ч. и ще е за хората, които оформят живота ни.

Организаторите предупреждават, че след началото на всеки панел вратите ще бъдат затваряни и в залата няма да може да се влиза преди следващата част.

Коментари

Влез, за да коментираш.