Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Тържествено връчване на дипломите на Випуск 2011, Факултет по математика и информатика

   
Тържествено връчване на дипломите на Випуск 2011, Факултет по математика и информатика

На 6 януари в Аулата на СУ „Св. Кл. Охридски“ проф. дпн Албена Чавдарова – зам.-ректор по информационни дейности, академичен състав и администрация, обяви Випуск 2011 на ФМИ за закрит.

Цитирайки Гьоте тя напомни за двата етапа в развитието на новия човек на учение и на странстване и пожела на випускниците да бъдат здрави, разумни, мъдри, да успяват да реализират мечтите си и най-важното да запазят своята вяра в своите странствания, които предстоят.

Проф. дмн Иван Сосков – декан на Факултета по математика и информатика, поздрави завършващите и подчерта, че не фактите, а да учат, да забравят и пак да учат, е онова, което най-много ще им помогне по пътя на развитието им както в личен така и в професионален аспект и което са получили от своите преподаватели. Деканът подчерта интереса на софтуерни компании, банкови институции и училища към кадрите на ФМИ, но въпреки натиска факултетът да разшири приема това няма да се случи, в този смисъл стремежът е към увеличаване на качеството на образованието, а не количеството на студентите.

От своя страна петима от отличниците на випуска поздравиха своите колеги и преподаватели, които са превърнали годините във ФМИ в незабравимо изживяване. Две са основополагащите неща за всеки мислещ и образован човек, припомня наученото магистърът Христо Кюркчиев, а именно – умението да извличаш най-важната информация и способността да трансформираш информацията в знания, която провокира постоянно желание за развитие, без които в иновативния свят на новите технологии не можеш да бъдеш двигателна сила.

 

 

 

Коментари

Влез, за да коментираш.