Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студентка от Софийски университет взе голямата наградата на конкурса „Море”

   
Студентка от Софийски университет взе голямата наградата на конкурса „Море”

19-годишната студентка Българска филология в Софийски университет пише едва от 4 години.

„В началото не знаех какво се случва с мен. Ставах през нощта и записвах всичко. Дори не знаех, че това е поезия”, сподели победителката, която получи наградата си от зам.-кмета по култура Йорданка Ананиева. Приятна изненада й поднесе и Румяна Емануилиду – собственик на издателство „Знаци”, която се ангажира да издаде първата стихосбирка на младата поетеса.
Тържеството се състоя в Казиното. Конкурсът се организира за четвърта година от читалище „Св.св. Кирил и Методий 1985” със съдействието на община Бургас и в партньорство с издателска къща „Знаци”, дружество „Български писател” – Бургас, Младежки културен център и списание „Море”.
Председател на журито за 2012 г. е Недялко Йорданов, членове са Елка Василева и Росен Друмев. Композиторът Стефан Диомов определя специалната награда за стихотворение, което да стане текст за песен. Получи я 16-годишната Ивета Викторова от Перник. Наградата беше връчена от зам.-областния управител Златина Дукова.
Първа награда за есе се присъжда на Невена Кислева на 24 г. от с. Сатовча, област Благоевград. Победител в раздел поезия е Димитър Петров на 17 г. от град Роман. Наградата на дружество „Български писател" – Бургас е за Калина Колева на 17 г. от Бургас. Като най-активни участници в конкурса бяха отличени възпитаниците на двете училища от Бургас – ГПНЕ „Гьоте” и ГПАЕ „Гео Милев”.

Автор: Петя Янакиева, http://www.factor-bs.com

Коментари

Влез, за да коментираш.