Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Споразумение за сътрудничество с Университета Минзъ

   
Споразумение за сътрудничество с Университета Минзъ

Г-н Чен Ли - Президент на университета Минзъ–Китай и проф. дин Иван Илчев - Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, подписаха Споразумение за сътрудничество.

В рамките на споразумението се включва обмен на преподаватели, лектори и изследователи, обмен на студенти, на академична информация и материали, на периодични академични публикации, организация на съвместни изследователски програми, конференции и т.н.

Университетът Минзъ е един от най-известните университети в Китай, в който се обучават студенти от 56 етнически групи. След повече от 50 години на развитие се превръща в изследователски университет с фокус върху социалните, хуманитарните и етническите науки. Университетът заема водещи позиции в много дисциплини като: етнология, китайски малцинствени езици и литература, история на китайското малцинство, икономика на малцинствените региони, теория и политика на китайското малцинство, етнически изследвания на религията, екология на малцинствените региони, китайско изкуство на малцинствата и др.

Коментари

Влез, за да коментираш.