Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Списание „Военна История“

   
Списание „Военна История“

Уважаеми колеги,

Предстои издаването на онлайн списание „Военна История“, предлагаме на вашето внимание неговата своеобразна програма.

Онлайн списание „Военна История“ ще разчупи класическата форма на научно списание, в което да се публикуват само статии, подчинени на мащабен литературен апарат и минимум бележки под линия. Такива статии, разбира се са повече от добре дошли, но няма да са единствените. За екипът е важно да бъдат публикувани мнения и актуални анализи на проблеми от съвременната история, както и коментари към книги, статии и дори филми, които правят определено впечатление. В този смисъл, една статия за настоящата криза в Ормузкия проток е не по-малко ценна от развита теза, посветена на Френско-Пруската война от 1870-1871г.
Освен научните секции, списанието ще има място за ревюта на филми, фикция и компютърни игри, посветени на военната тематика. Защо? Много просто – в развиващото се, модерно общество, в което живеем, филмите и игрите са тези, които най-лесно привличат вниманието на хората, които нямат професионално отношение към историята. В този смисъл, един качествен филм или една изпипана игра (а такива не липсват), могат да ви научат на повече от някоя монотонна и скучна лекция, или сухо изложена фактология в дадени научни трудове. Екипът на Клуб „Военна История“ лично са се убедили в това колко вдъхновяващи могат да бъдат качествените комерсиални продукти при стимулирането на интереса към даден исторически период.
Освен статии, ще се прави всичко възможно да бъдат публикувани актуални интервюта в областта на историята, както и новини за предстоящи издания на книжния пазар, организиране на научни конференции и т.н.

Ако имате предложения за допълнителни раздели в списанието пишете на klubvoennaistoria@gmail.com !

Коментари

Влез, за да коментираш.