Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет "Свети Климент Охридски" се дигитализира

   
Софийският университет "Свети Климент Охридски" се дигитализира

В четвъртък, 29.07.2010 г. в Новата конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски” от 09.00 часа ще се проведе заключителната конференция на първия етап на проекта „SUDigital – Дигитални ресурси за проучване, опазване и популяризиране на българското културно-историческо наследство”, финансиран от Фонд „Научни изследвания” към Министерството на образованието, младежта и науката.

На срещата ще бъде демонстрирана създадената по проекта уеб-платформа за съхранение, публикуване и достъп до електронни научни ресурси, ще бъде представено състоянието на дигитализацията в СУ и подхода на отделните дигитализационни под-проекти в съвместната инициатива SUDigital.

На конференцията ще вземе участие и утвърденият специалист по история и международни отношения д-р Дъглас Селвидж, който има 15-годишен опит в реализацията на дигитализационни проекти, а в момента е сътрудник към отдела за Образование и наука към Комисията по досиетата към Министерството на държавната сигурност (ЩАЗИ) на бившата ГДР.

На конференцията са поканени и ще присъстват представители на регионални библиотеки, държавни институции, изследователи и университетски преподаватели, представители на бизнеса.