Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет с пощенска станция

   
Софийският университет с пощенска станция

Над тридесет хиляди студенти и преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски” вече имат пощенска станция в сградата, където учат и работят.

Новата поща в Алма Матер бе открита от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщения Валери Борисов, ректора на СУ ”Климент Охридски” проф. Иван Илчев и главния изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки.
Сред пощенските услуги, които ще бъдат предоставяни в сградата на Софийския университет са: приемане на пощенски пратки, куриерски услуги, застраховки, приемане и изплащане на вътрешни и международни парични преводи, абонамент за вестници и списания, продажба на предплатени карти и ваучери, винетни стикери, плащане на сметки за електроенергия, вода, телефони, кабелна телевизия, местни данъци и такси, подаване и получаване на документи за Европейска здравна карта и търговски продажби.
Това е осмата нова пощенска станция, която беше открита за последната година и половина. 26 пощенски станции бяха преместени на по-оживено и удобно място, 7 пощи бяха ремонтирани, разменният сортировъчен център в Бургас бе преместен на по–комуникативно място и на значително по-голяма площ. Предстои да бъде открит на нов адрес и Сортировъчният център във Варна.
Безспорен хит сред новите услуги е електронната картичка, която в навечерието на коледните и новогодишните празници ще бъде едно от най-оригиналите послания за приятели и близки. Български пощи предоставят специално приложение за мобилни телефони BGPostCard, което позволява от смартфони да се изпрати пощенска картичка до всяка точка на света.

Източник: http://www.standartnews.com

Коментари

Влез, за да коментираш.