Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийски университет "Св. Климент Охридски" с първо място на 22-рата Републиканска олимпиада по програмиране

   
Софийски университет "Св. Климент Охридски" с първо място на 22-рата Републиканска олимпиада по програмиране

Софийски университет "Св. Климент Охридски" спечели първото място на 22-рата Републиканска студентска олимпиада по програмиране, която се проведе в Русенския университет.

Русенското висше училище се нареди на трето място след отбора на Американския университет. По-нататък в класирането са Техническият университет – София, Шуменският, Варненският икономически, Нов български, Бургаският свободен, Великотърновският университет. На десето място с еднакви резултати са Пловдивският, Габровският Технически и Югозападният университет.

Нито един отбор не е успял да реши 12-те задачи на състезанието. Класираните на призовите места екипи са решили по 10 задачи.

По предварителна договореност между българските организатори на олимпиадата и техните колеги от Украйна 12-те задачи бяха обявени он лайн, за да се даде възможност на украинските студентски отбори по програмиране да тренират в реално време.

Домакинството на следващата 23-та олимпиада по програмиране през 2011 г. пое Шуменският университет „Константин Преславски”.

Източник: diploma.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.