Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Sofia Design Week

   
Sofia Design Week

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски" и Sofia Design Week 2012 oт 1 до 16 юни Ви канят на изложбите Жлеб и шпилка и Стая на финландския дизайн.

Изложбата „Жлеб и шпилка” представя някои от най-новите проекти на Константин Ачков. Сред тях има два стола от серията „Frame”, както и нова, специално разработена за Sofia Design Week 2012 продуктова серия, под заглавието „Stack”. Серията съдържа детайли, подобни на парчета от пъзел, които се превръщат в столове, маси, табуретки. За целта дори не са необходими лепила, пирони, винтове или други крепежни елементи - всички мебели са създадени с идеята човек да си ги сглоби сам вкъщи, с помощта единствено на инструкциите.
Финландското ежедневие е изтъкано от дизайн. Легендарните финландски дизайнери като Алвар Аалто и Тимо Сарпанева са създали предмети, обиколили изложбените зали по цял свят, но те също така са дали на финландците мебели и вещи за всяко домакинство.
„The Finnish Design Room" включва предмети от бита, мебели и материи от финландски домове в София. За Посолството на Финландия е удоволствие да предложи поглед отблизо върху функционалния и прогресивен дизайн в страната, който наистина е създаден, за да бъде употребяван ежедневно.
/Изложбата „The Finnish Design Room” се осъществява с подкрепата на Посолството на Финландия в София. /
Официално откриване: 4 юни, понеделник, 18:00 часа;
Галерия „Алма Матер” СУ „Св. Климент Охридски" - вход от ул. „Шипка”
Работно време:
В рамките на Sofia Design Week (1-8 юни): понеделник-неделя 9:00-17:00 ч.
В периода 9-16 юни: понеделник - петък 9:00-17:00 ч.

Коментари

Влез, за да коментираш.