Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Сладки ли са френските еклери колкото френските целувки?

   
Сладки ли са френските еклери колкото френските целувки?

„Ку- ку: Презареждане” – студентска работилница за изкуство посети Париж, за да намери отговора на този въпрос.

В края на месец септември арт екипът на предаване „Ку-Ку: Презареждане” замина за Париж. Задачата ни беше да заснемем предаване на тема „Какво е да си млад творец във Франция” като част от спечеления от студентската телевизия АМТВ европейски проект на програма „Младежта в действие”. В началото търсихме френските образи, френските студенти във висшите училища по изкуство в Париж. Но по пътя към тях попаднахме на двама българи и една английска книжарница, чиито истории ни се сториха достатъчно френски и достатъчно интересни, за да бъдат разказани.

Героите на предаването се превърнаха в гидове за екипа и ни показаха един напълно непознат Париж. Готвачът Филип ни разкри сладката страна на френската столица, с него пропътувахме разстоянието от София до Париж през кулинарния „меланж” от френско-български ястия, които той сготви пред камерата ни.

Кремена – млад творец, който се занимава с мултимедиийни спектакли, скулптура и фотография, ни сподели тайните места за изкуство на Париж – така наречените скуотове на квартала Белвил. Третият герой на „Ку- ку: Презареждане” беше една английска книжарница, която неочквано цъфти в продължение на десетилетия в сърцето на Париж.

Резултатът от тези срещи се превърна почти от само себе си в предаване – третото от общо четири по проекта. То беше излъчено в ефира на БНТ1 на 25 октомври от 23:00 часа.

Коментари

Влез, за да коментираш.