Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Симулация на заседание на Трети социален, хуманитарен и културен комитет на ООН по реална проекторезолюция

   
Симулация на заседание на Трети социален, хуманитарен и културен комитет на ООН по реална проекторезолюция

Снимка: http://temp.neumirai.org

Дружеството за Обединените нации в България организира за четвърта поредна година национална кампания за избор на български младежки делегати за 65-тата сесия на Общото събрание на ООН, която започва през септември 2010 г.

Симулацията Модел „ООН”, част от финалния кръг на кампанията, ще се проведе на 23 юли, петък, от 9:30 ч. в Зала 1 на СУ „Свети Климент Охридски”.

По време на форума кандидатите за позицията ще разиграват реално заседание на Трети социален, хуманитарен и културен комитет на ООН по реална проекторезолюция от предишната сесия на Общото събрание на Организацията.

14-те младежи ще влязат в ролята на делегати на страните-членки Австралия, България, Ботсвана, Германия, Индонезия, Катар, Китай, Мексико, Русия, Турция, САЩ, Перу, Португалия, ЮАР.

Само 8 от участниците ще продължат до финалния етап – интервю с представители на Министерството на външните работи, Министерството на образованието, младежта и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Дружеството за ООН в България и предишните младежки делегати.

Националният конкурс за избор на младежки делегат се състои от три кръга: първи кръг - по документи, втори - въпросник и изказване по най-актуалните проблеми за младите хора в България, и трети – симулация Модел ООН и събеседване с жури.

Тази година възрастовата граница на 40-те кандидатите е от 16 до 29 години, като победителят в конкурса ще замине за Ню Йорк през октомври 2010, където ще представлява българските младежи и техните проблеми пред Трети социален, хуманитарен и културен комитет на Общото събрание на Организацията.

Задълженията на младежкия делегат и неговия екип включват участие в международни и национални форуми, както и подготвяне на представителни данни за българската младеж пред световната общественост. Негова е и ролята да внася международния опит и препоръки в правенето на политики на държавно и местно ниво.

За повече информация: www.bgyouthdelegate.org, info@bgyouthdelegate.org

Коментари

Влез, за да коментираш.