Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Семинар за електронно архивиране

   
Семинар за електронно архивиране

На 13 септември 2012 г. Държавна агенция “Архиви” организира Семинар за електронно архивиране. С любезното съдействие на Софийски университет “Св. Климент Охридски” форумът ще се проведе в Конферентната зала на Ректората.

Целта на семинара е да се обмени информация и да се споделят добри практики за разработени и внедрени административни информационни системи и за текущото и дълготрайно архивиране на електронните документи. ДАА има амбицията да постави началото на активен диалог между специалистите по информационни технологии и архивистите – специалисти по управление на архиви и документална информация, който ще е полезен при осъществяване на политиката за електронното управление.

Участници във форума ще са представители на организации, разработващи информационни системи и на институции, които имат внедрени такива системи, създават електронни документи и осигуряват тяхното архивиране. Специално за семинара архивисти от Националния архив на Естония ще представят своя опит за архивирането на ценни електронни документи.

Съорганизатор на проявата е Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Коментари

Влез, за да коментираш.