Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Семинар на тема: „Тънкостите в създаването на CV и мотивационно писмо“

   
Семинар на тема: „Тънкостите в създаването на CV и мотивационно писмо“

Снимка: Атанас Анов

На 12 януари в 11:00 часа в Информационно-рекламния център на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе семинарът „Тънкостите в създаването на CV и мотивационно писмо“.

Информацията за "инструментите" за кандидатстване за работа беше представена под формата на презентация, която изнесе Надя Стоянова - координатор на Центъра за кариерно развитие на СУ и кариерен консултант, пред учениците от Националната финансово-стопанска гимназия, гр. София, и студенти на Университета.

Първата част на семинара може да се обобщи като презентация за основните правила при изготвянето на една автобиография. Вниманието беше насочено и към това, какво прави лошо впечатление на работодателите. Бяха включени примери за правилно и грешно озаглавяване на файловете на автобиографията, която всеки кандидат за дадена работна позиция изготвя. Бъдещите кандидати имаха възможността да се запознаят със съдържанието на коректно оформена автобиография. Колкото по-коректно са оформени тези документи, толкова повече нараства и шансът да бъде избран кандидатът за желаната от него длъжност. Следващата стъпка в този процес е принтирането и изготвянето на портфолио, което да послужи пред работодателите.

Другата основна част от семинара беше структурирането на мотивационно писмо. То беше представено с основните му компоненти, със съдържанието, мотивацията, с която ще бъде написано, и отново бяха изведени няколко основни принципа, които задължително трябва да бъдат спазвани.

Във финала на презентацията се проведе кратка дискусия с модератор Валерия Димитрова, редактор в Информационно-рекламния център и координатор в Центъра за кариерно развитие. В дискусията акцентът беше поставен върху въпросите за бъдещото развитие на тези млади хора - какво искат да постигнат и как да го направят.

На учениците от НФСГ беше отделено време за попълване на автобиография и консултации със специалистите в областта на кариерното консултиране.

Повече снимки от събитието можете да видите в рубриката "Събития през обектива".

Антония Цанкова

 

Коментари

Влез, за да коментираш.