Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Съвременното право – проблеми и тенденции

   
Съвременното право – проблеми и тенденции

С научно-практическа конференция в Софийския университет на тема "Съвременното право – проблеми и тенденции" списание "Съвременно право" отбеляза своята 20-годишнина.

Проф. дфн Анастас Герджиков – в качеството си на представител на ректорското ръководство, поздрави колегите от Юридически факултет за мястото, което списанието има 20 години след издаването на първия му брой и неговото значение, изхождайки от тезата, че развитието на българското право е повлияло на развитието на българската администрация, законодателство и българското обществото от началото на прехода до днес.

Началото на конференцията постави адвокат Валентин Брайков с доклад на тема „Спасявайки българското право, спасяваме себе си”. В изложението си той акцентира на един от основните проблеми на съвременното право, а именно – невъзможността на отделния индивид да се ориентира сред правата и задълженията си, дори след като ги е прочел, в този смисъл е стеснена възможността на гражданина да осъзнае закона и правото изпълнява ролята на инструмент за социална дресура.

Като част от юбилейната конференция – с Почетен знак – първа степен на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, бяха удостоени гл. ас. Ружа Иванова и проф. д-р Георги Петканов.

Списанието е официално печатно издание на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", с главен редактор - проф. Красимира Средкова. Към днешна дата "Съвременно право" е част от всяка юридическа библиотека и има не малък принос за развитието на българското съвременно право.

Коментари

Влез, за да коментираш.