Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Съвременните социални ценности и идеи в българската политика

   
Съвременните социални ценности и идеи в българската политика

Студентски клуб на политолога към СУ "Св. Климент Охридски и Форум за социални алтернативи Ви канят на среща-дискусия, посветена на съвременните социални ценности и идеи в българската политика.

Дискусията ще се проведе на 24 април (вторник) в Зала 1 на Ректората от 18:15 часа.
- Съществува ли социално измерение в българското общество?
- Кои обществени групи споделят социалните ценности и идеи днес?
- Какви решения налагат социалните идеи на основните проблеми на българското общество?
- Кои обществени проблеми предполагат социални решения?
- Какво представляват социалните политики?
Срещата ще протече като открита дискусия, предшествана с кратко встъпление от представители на Форум за социални алтернативи. Надяваме се на активно участие и разнообразни гледни точки във връзка с темата.
Студентски клуб на политолога е независимо, непартийно и доброволно сдружение на студенти от катедра Политология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Клубът е член на Международната асоциация на студентите по политически науки (IAPSS). Част от целите на организацията са свързани с получаване на допълнителна квалификация и умения, свързани със специалността и сходните на нея науки.
Форумът за социални алтернативи е сдружение на граждани, поставили си за цел да работят за изграждането на европейска демократична и социална държава в България, да подкрепят процесите на обновление и реформиране в социалния спектър на българското общество, да популяризират идеите и достиженията на социалната мисъл в Европа. За нас утвърждаването на европейската демокрация и социален модел следва да се постигне чрез устойчиво икономическо развитие, основано на честна пазарна конкуренция, развитие на иновации и технологии, достъпно и качествено образование, отговорно отношение към околната среда.

Коментари

Влез, за да коментираш.