Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Регионален форум Тера Мадре Балкани

   
Регионален форум Тера Мадре Балкани

Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Министерството на земеделието и храните, Slow Food International и Столична община организират първия по рода си регионален форум Тера Мадре Балкани.

Събитието ще се състои в периода 16 – 18 юли 2010 година.

В мероприятието ще участват над 160 представители на България, Румъния, Гърция, Турция, Република Македония, Сърбия, Албания, Босна, Хърватска и Косово. Генералният секретар на Slow Food International, Паоло ди Кроче, както и координаторът за Балканите, Микеле Румиз заедно с представители на два италиански президиума също ще вземат учaстие в събитието. Форумът ще се състои от изложение-пазар на традиционни храни пред Университетска Ботаническата градина в гр. София, на ул. „Московска” и конференция в СУ „Св. Климент Охридски”. Основна тема на конференцията е: „Опазването на традиционните храни на Балканите и прилагане на европейските норми за безопасност на храните”.

Гражданите и гостите на София ще имат възможността да вземат участие в атрактивни дегустации на традиционни храни и демонстрация на карвинг върху плодове и зеленчуци. Предвидени са занимания и за най-малките - дегустация на кисело мляко и кръжок по правене на хляб.

Коментари

Влез, за да коментираш.