Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование

   
Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование

Щастливи сме да ви съобщим, че Софийският университет е сред учебните заведения, одобрени за финансиране по програма BG051PO001-4.3.04 „Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование”.

Общата стойност на средствата, отпуснати за проекти на СУ „Св. Климент Охридски”, възлиза на 4 871 635.17 лв. С Решение № 801-6 от 30.08.2012 г. Министърът на образованието, младежта и науката одобри оценителния доклад по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в рамките на приоритетна ос 4 от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Сумата ще бъде разпределена за финансиране на проекти на Факултета по педагогика, Факултетa по славянски филологии, Факултета по математика и информатика, Богословския факултет, Философския факултет, Стопанския факултет и Историческия факултет. Средствата ще бъдат предназначени за финансирането на програми, свързани с осигуряване на електронни форми на обучение във факултетите и развитието на капацитета за интегриране на електронни форми на обучение в образователния процес по дисциплината Български език за чужденци и др.