Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Разделното събиране на отпадъци като метод в борбата с глобалното затопляне

   
Разделното събиране на отпадъци като метод в борбата с глобалното затопляне

На 9 септември от 17:30 часа в Зала 1 на Ректората ще се проведе кръгла маса на тема „Разделното събиране на отпадъци като метод в борбата с глобалното затопляне”.

Тя е част от проекта "Пътят на огризката", който се изпълнява от Дружеството за ООН в България и Университетския клуб за екология и устойчиво развитие UNECO, и се финансира от програма "Младежта в действие" на Европейската комисия.

На тази кръгла маса ще се съберат участници от 6 държави - България, Румъния, Чехия, Португалия, Украйна и Босна и Херцеговина, които ще обменят опит по темата и ще обсъдят актуалната ситуация и проблемите пред разделното събиране на отпадъци в различните страни и в света като цяло. На срещата ще участват и експерти от НПО, занимаващи се с борба с глобалните промени в климата.
В проекта са заложени и редица други дейности - изграждане на инсталации от отпадъци за привличане на общественото внимание върху проблема; посещение на предприятия за сепариране на отпадъците, събрани в цветните контейнери; изграждане на компостери за оползотворяване на органични отпадъци и др.

Коментари

Влез, за да коментираш.