Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ръководител екип печели конкурс по програмиране

   
Ръководител екип печели конкурс по програмиране

Софтуерен инженер, възпитаник на Факултета по математика и информатика, застана начело в първи кръг на национално състезание.

На 25 ноември, в сградата на Института по математика и информатика на БАН, се проведе награждаването на победителите в първи кръг от частния национален конкурс по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт. Институтът е патрон на първия етап от състезанието, което от тази година се провежда в партньорство с Американска Фондация за България (АФБ).

Победител стана Антон Димитров, възпитаник на Факултета по математика и информатика на Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. В момента Антон е ръководител екип в стартираща българска ИТ компания. На второ място се класира Ясен Трифонов, ученик 11-ти клас в ОМГ "Академик Кирил Попов" - Пловдив, следван от Иван Генов, Веселин Георгиев и Александър Георгиев, съответно на трето, четвърто и пето място.

Участниците бяха щедро наградени от организаторите. Първо място спечели парична награда, осигурена от АФБ и абонамент за PC Magazine Bulgaria. Състезателите, до пето място включително, получиха пълен комплект от изданията на Списание по информатика „Сердика”, издавано от ИМИ-БАН, раници с рекламни материали на Мусала Софт и грамоти.

В специален адрес до гостите, акад. Стефан Додунеков, директор на ИМИ-БАН и ст. н.с. Петър Бойваленков, член на УС на АФБ, споделиха искрената си радост от сътрудничеството по провеждане на конкурса.

„Конкурсът става все по-интерактивен и еволюира. Когато преди години аз бях част от екипа на състезанието, нещата бяха различни. С всяка година конкурсът става все по-интересен и се забелязва изключително развитие. Това ме накара да участвам отново.” - сподели с ентусиазъм впечатленията си Антон Димитров. След награждаването, лауреатите разгледаха Центъра по дигитализация на ИМИ-БАН.

В момента протича втори кръг от конкурса, който се провежда със съдействието на Факултета по Математика и Информатика на Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Състезателите могат да изпращат своите решения чрез системата за up-load директно на сайта http://konkurs.musala.com до 11 декември включително.

Коментари

Влез, за да коментираш.