Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Публична лекция на г-н Михал Мартин, министър на външните работи на Ирландия

   
Публична лекция на г-н Михал Мартин, министър на външните работи на Ирландия

Снимка: http://www.theepochtimes.com

На 07 октомври 2010 г. публична лекция на тема „Ирландия и бъдещето на обединена Европа след Лисабонския договор” ще изнесе г-н Михал Мартин, Министър на външните работи на Ирландия.

Лекцията ще се състои в Аулата на Софийския университет от 16.30 ч.

Михал Мартин е роден на 1 август 1960 г. в гр. Корк. Той е магистър по Политическа история от Коркския университет. В периода 1989-1993 г. е избран в Парламентарната избирателна колегия на Централно-югоизточен Корк, където работи съответно като член на комитетите на Ойрахтаса по ирландския език, престъпността, финансите и общите въпроси. От 1992 до 1993 г. е кмет на гр. Корк, а в периода 1995-1997 е говорител на парламентарната опозиция Теахтай Дала по въпросите на образованието и Гаелтахта. Бил е последователно министър на образованието и науката, министър на здравеопазването и министър на търговията, предприемачеството и заетостта на Ирландия. От 7 май 2008 г. е министър на външните работи на Ирландия.

Коментари

Влез, за да коментираш.