Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Пролетно училище по хуманитарни дейности

   

В периода 28-31 май 2013 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе Интензивен курс по Humanitarian Action (Хуманитарни дейности)

Хуманитарните дейности днес включват аспекти от областта на политиката, културата, правото и здравеопазването. NOHA (Network on Humanitarian Action) има успешен опит от Есенните училища, организирани от 2008 г. и разширява дейността си в България, представяйки Пролетно училище NOHA по хуманитарни дейности, което ще бъде ръководено от университетски преподаватели на NOHA, преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, университета във Вилнюс, преподаватели на ECHO и специалисти от неправителствени организации.

Целта на Пролетното училище е да обучи професионалисти в областта на хуманитарните дейности, давайки им възможност да развият критически поглед в мултидисциплинарна перспектива, както и практическа информация за оценяването на проекти. Новите предизвикателства в HA също ще бъдат обект на изследване.

Целева група:

Държавни служители, служители в местни, международни и граждански организации и всички, занимаващи се с хуманитарни дейности, имащи нужда да развият своите познания и умения.

Работен език на обучението: английски

Краен срок за записване: 07 май 2013 г.

Завършилите ще получат сертификати от NOHA и Софийския университет „Св. Климент Охридски”

Таксата за участие покрива всички необходими за обучението материали.

Координатори на проекта:

Plama Hristova
Assist. Prof.
University Center for Conflict Management
and Organizational Research
Sofia University “St. Kliment Ohridski”

Renata Vaišvilienė
NOHA director
Law Faculty
Vilnius University

Програмата на събитието може да видите тук .