Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Програма „За жените в науката“

   
Програма „За жените в науката“

Програмата „За жените в науката“ стартира за трети път в България с подкрепата на Софийския университет и Министерството на образованието и науката.

Третото издание на Националната стипендиантска програма на Л`ОРЕАЛ и ЮНЕСКО „За жените в науката” стартира официално в България на 10 септември 2012 г. Партньори на програмата са елитната академична институция Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Министерството на образованието, младежта и науката. Всички жени докторанти на възраст до 35 години, работещи в областта на естествените науки, ще могат да кандидатстват в изданието на програмата за 2012–2013 г.

Стипендии от 5000 евро ще бъдат отпуснати на победителите за провеждане на научни изследвания в България и за да бъдат насърчени да продължат по-нататъшното развитие на своята научна кариера.

Кандидатите за стипендии по програмата могат да подадат заявленията си в периода 10 септември – 15 ноември 2012 г. в Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на имейл адрес: snishkova@mfa.government.bg. Желаещите да участват в програмата могат да получат повече информация или да изтеглят необходимата за кандидатстване документация и от следните уебсайтове: www.zajenitevnaukata.bg и www.unesco-bg.org.

Проектите ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Румен Панков и членове, експерти в областта на науката.

Допълнителна информация за програмата на адрес: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/konkursi/programa_za_zhenite_v_naukata2