Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / ПроАктивно “Мисия доброволец”, Тв Европа, неделя,15:35 ч.

   
ПроАктивно “Мисия доброволец”, Тв Европа, неделя,15:35 ч.

Проактивно е студентско предаване на телевизия “Алма Матер” за младежки политики и образование. В този брой екипът на предаването се обръща към младежкото доброволчество в България като един нов начин за младите хора да се забавляват с приятелите си, вършейки нещо добро.

Екипът отива във Варна на гости на Национална среща “Младежко доброволчество” , която има за цел да популяризира доброволчеството сред политически отговорните лица и обществото в България, като използва случая, че 2011 година е обявена за Европейска година на доброволчеството.
На варненския плаж се срещаме с Петър Матяшич, председател на Европейски младежки форум : “- Реших, че искам да променя нещо. Много е трудно да обединяваш различни идеи и мнения, дори и всичко да върви добре, председателството носи своите предизвикателства. За мен е удоволствие и чест да мога да кажа: “- Аз имам правото и отговорността да говоря от името на 10 милиона млади европейци!”

“Доброволци в мола” така се нарича втората част на ПроАктивно. На 5 декември 2011 г., по повод Международния ден на доброволеца, в Сити Център София, се състоя подреждането на най-дългото послание на доброволци в света. Участваха над 200 младежи – доброволци, които се включиха в подреждането на есето „Мисия доброволец” с автор Албина Гълъбова : “- Гледам как цял ден над 200 млади доброволци се опитват да подредят моето есе на пода на мола и всъщност виждам как доста хора просто стъпват върху подредените букви.Това много ме натъжава. Иска ми се точно към тези хора да отправя своето послание: “- Моля Ви, гледайте какво става около вас и върху какво стъпвате!”

Гледайте ПроАктивно в ефира на ТВ "Европа" на Великден от 15.35 ч.

Коментари

Влез, за да коментираш.