Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Пристрастен съм към библиотеките и към книгите

   
Пристрастен съм към библиотеките и към книгите

На официална пресконференция проф. дин Иван Илчев закри работата по изпълнението на започналата преди две години мащабна реконструкция и модернизация, която се осъществява по проекта – “Реконструкция, модернизация и мерки за енергийна ефективност в комплекс „Ректорат” на СУ „Св. Кл. Охридски”.

Проф. Илчев не скри от колегите-журналисти „Пристрастен съм към библиотеките и към книгите“, това е една от причините в последните 5 години от мандата му да бъдат реконструирани библиотеката в Студентски град (за която някои журналисти твърдят, че не съществува), библиотеката на специалност Политология, библиотеката във Факултета по журналистика и масови комуникации и днес - библиотека Филологии. Проектът е на стойност 2 млн. и 800 хил. лв., сумата е два пъти по-голяма от сумата, която държавата отпуска за реконструкция и инвестиции на всички сгради, собственост на Университета. Ректорът не пропусна да спомене и факта, че количеството книги, изнесено от част от хранилището на библиотеката, което също е подложено на реконструкция, е два пъти по-голямо от количеството книги, което притежава втората Университетска библиотека от нас, а всъщност е само 1/5 от книгите на Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“.

Официалното откриване на обновените помещения ще се състои на 1 октомври 2012 година, заедно с откриването на учебната година. Проф. Илчев прояви и типичното си чувство за хумор, обобщавайки, че единственото, което остава да се направи е да се обяви конкурс за читатели.

Коментари

Влез, за да коментираш.