Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Премиера на "Зеленодиво" на фестивала "Черната кутия"

   
Премиера на "Зеленодиво" на фестивала "Черната кутия"

Университетският театър "@лма @лтер" с премиера на спектакъла "Зеленодиво" на пловдивска сцена в рамките на фестивала "Черната кутия"

„Зеленодиво“ е спектакъл в стилистиката на “танц театър” и физикъл театър. Приемайки неговите предизвикателства, трупата върви към своята по-висока цел – синтетичния, синкретичния, интерактивния театър, където публиката е част от представлението и представлението е част от публиката.
Философията и методологията на театър-лаборатория „@лма @лтер“ се базират на високите естетически принципи на големия български модернист Гео Милев и другия, най-значимия и тотален реформатор на световния театър Йежи Гротовски.
Режисьор: Николай Георгиев
Автор: Димитър Атанасов

1 юни - петък
Камерна сцена Драматичен театър Пловдив 19.00

Шестият Mеждународен Фестивал "Черната кутия" ще се проведе в Пловдив от 31 май до 9 юни. Tеатър, мултимедийни спектакли, пърформанс, танцoви постановки в рамките на 9 дни, проведени на различни локации в Пловдив - Камерна зала на Държавен Театър Пловдив, Културен център "Тракарт" (Археологически подлез), Пловдивски Университет ”Паисий Хилендарски”, Artnewscafe и др.
От 2012 година “ Черната Кутия” се превръща в сцена и за съвременен танц. Намерението на фестивалa е изданието да се превърне в eжегодна платформа за танцово изкуство в Пловдив.