Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Прекрасният нов свят“

   
„Прекрасният нов свят“

Невена Котарова и проф дсн Петранка

Филева

Под звуците на "Personal Jesus" в 272 Аудитория на Ректората Невена Котарова от Стара Загора изтегли темата на кандидатстудентския изпит по Журналистика. Кандидат-студентите ще пишат върху „Прекрасният нов свят“.

Тема, която техните родители коментираха като много подходяща за светлия български празник Сирни заговезни. Доц. д-р Милена Стефанова – зам.-ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, пожела на бъдещите журналисти да бъдат много спокойни, докато пишат, да дадат най-доброто, на което са способни и най-важното – да открият себе си в същността на темата. Тя добави, че очаква да види всички като студенти през следващата учебна година и им благодари, че са избрали най-авторитетното висше учебно заведение.

Мелодията на Depeche Mode прозвуча в аудиторията от някой от събраните телефони на кандидат-студенти и стопли с усмивки лицата не само на бъдещите студенти, но и на членовете на изпитната комисия, преподавателите, квесторите и доц. Стефанова, която тактуваше ритмично.

Комисия с председател проф. дсн Петранка Филева непосредствено преди изпита изготви 7 теми, сред които освен „Прекрасният нов свят“, бяха изтеглени и контролните „Времето е в нас и ние сме във времето“ и „Пътуване без граници“.

С кандидатстудентския изпит по Журналистика може да се кандидатства за специалностите от Факултета по журналистика и масови комуникации: Журналистика, Книгоиздаване и Връзки с обществеността. Този изпит постави началото на Първата кандидатстудентска изпитна сесия за учебната 2013 – 2013 година.

Изискванията към кандидатите можете да видите тук.