Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Представяне на сборник за прехода

   
Представяне на сборник за прехода

Центърът за исторически и политологически изследвания (ЦИПИ) на Националния политически институт “Димитър Благоев” има удоволствието да Ви покани на представянето на том трети “Изследвания по история на социализма в България. Преходът”.

Представянето ще се състои на 1 февруари 2012 г. (сряда) от 18:00 ч., в Конферентна зала на Ректората на СУ “Св. Климент Охридски” (вход от ул. “Шипка”, 2 етаж).
Изследването е част от дългосрочен научен проект на Центъра за исторически и политологически изследвания, с подкрепата на Фондация “Фридрих Еберт”. Той започна преди повече от три години и е посветен на историята на социализма в България от края на ХІХ век до наши дни. В рамките на изследователската работа бяха проведени редица кръгли маси, които провокираха интереса на учени от различни академични институции. Всяка от серията дискусии разкри нови въпроси и все още неосветлени периоди, събития и личности, предизвиква спорове по широк кръг от теми.
Съставители на настоящото издание са Лиляна Канева, Максим Мизов и Евгений Кандиларов, а редактор на сборника е Таня Турлакова.
Книгата е плод на изследователските усилия на водещи специалисти в областта на политологията, икономиката, социологията, правото и историята, преподаватели в СУ и други университети и изследователи от БАН. Сред тях са проф. Петър-Емил Митев, проф. Нора Ананиева, проф. Пенка Найденова, проф. Георги Карасимеонов, проф. Кръстьо Петков, проф. Васил Проданов, проф. Искра Баева, проф. Катя Владимирова, доц. Антоний Тодоров, доц. Мария Пиргова, доц. Добрин Канев, доц. Начко Радев, доц. Геновева Михова, доц. Максим Мизов, д-р Борис Попиванов, д-р Атанас Владиков и д-р Евгений Кандиларов.
Целият текст на сборника, както и отделните изследвания на авторите ще бъдат достъпни в интернет страницата на проекта на адрес: www.bgsocialism.eu, където могат да бъдат намерени и предишните два тома от проекта, както и множество допълнителни материали, документи, снимки и богата библиография по проблемите на социализма в България.

Коментари

Влез, за да коментираш.