Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Практики на относителността

   
Практики на относителността

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски” Ви кани на: Практики на относителността, Мултимедиен пърформънс, който ще се проведе на 30 май, сряда, 19:00 часа, Театрална зала на СУ.

Участват:
Емил Вълев - китара, електронни инструменти и смесени медии;
Михаил Големинов - смесени медии, интерактивна видеоинсталация и електронни инструменти;
Павлина Рибарова – рецитал.
На концертната сцена симбиозата понякога е по-ценна от партньорството между артистите. Даже когато на пръв поглед е пълна с противоречия. По време на „Практики на относителността” три различни личности и техните светове ще си дадат среща, говорейки на различни художествени езици. Аудиовизуалните композиции на Емил Вълев (изкусен художник-живописец, изпълнител и композитор на футуристичен рок) ще се конфронтират с програмираните интерактивни хипер- и мета-инструменти на композитора Михаил Големинов, вплитащи рецитациите на Павлина Рибарова (на френски език) в машинно генерирана сонорна тесктура, движеща се по непредвидима траектория.
„Практики на относителността” е концертен проект, част стратегия за запълване на вакуума, съществуващ в България по отношение на възприемането на дигиталните технологии като художествен медиум, както и идентифициране на възможностите за създаване на нови обществени стойности чрез нови форми на изкуство.

Коментари

Влез, за да коментираш.