Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Практическо приложение и професионална насоченост на френския език

   
Практическо приложение и професионална насоченост на френския език

В Софийски университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе международен семинар за практическото приложение и професионална насоченост на френския език.

Международният семинар е организиран от Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа ФРЕЦЦИЕ/CREFECO, структура на Международната организация на Франкофонията (OIF), съвместно с Факултета по класически и нови филологии на СУ „Св. Климент Охридски“, Университетска агенция на франкофонията (AUF), Френската общност в Белгия (Валония – Брюксел) и Столична община.

Тържественото откриване на конференцията ще се проведе в Конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на 27 октомври от 9:00 часа. Пленарен доклад на тема: „Ползата от чуждоезиковите образователни програми за успешната професионална реализация: между практическото приложение и утилитаризма“ ще изнесе проф. Ксавие Рожие от Католическия университет в Лувен.

Централно място в работата на семинара ще заема следната тема: преподаването на френски език с цел професионална реализация: какви са перспективите за развитие в тази насока? Какви езикови умения са необходими в днешните условия и каква да бъде тяхната конкретна практическа насоченост, така че да се гарантира успешната бъдеща професионална реализация на завършващите образованието си млади хора? Какви са начините за оптимизиране на връзката между бизнеса и образователния сектор, за да се осигури по-добро съответствие между образованието и нуждите на пазара на труда?

Участниците в семинара са около четиридесет представители от Албания, Армения, Белгия, България, Македония, Молдова, Румъния, Франция и Швейцария, изявяващи се в следните области: преподаватели в учебни заведения с професионална насоченост (филиали на френски учебни заведения, катедри по френски език, професионални гимназии), представители на бизнеса от френскоговорящи държави, студенти, ръководители на международни програми за студентска мобилност („Еразъм” и др.).

Коментари

Влез, за да коментираш.