Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Позиция на ректорското ръководство на Софийския университет

   
Позиция на ректорското ръководство на Софийския университет

Във връзка с прекратяването на акцията на студентите в Ректората ректорското ръководство на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ изразява удовлетворението си от пълното възстановяване на нормалната работа на висшето училище и осигуряването на възможност за безпрепятствено провеждане на важни за студентите и преподавателите церемонии и събития в Аулата на Алма матер.

Събитията през изтеклите седмици показаха ясно, че не малко студенти от Софийския университет имат будно гражданско чувство и ръководството на Алма матер се радва на проявената гражданска активност. В същото време акцията на студентите затрудни сериозно дейността на Софийския университет и създаде опасност от разделение на академичната общност и усилията на ръководството на Алма матер бяха насочени в търсене на изход от ситуацията в непрекъснат диалог. Ректорското ръководство благодари на академичната колегия за това, че въпреки изнервената ситуация прояви търпение и не допусна съществено нарушаване на учебния и научния процес.

Софийският университет винаги е бил и ще продължава да бъде територия на свободомислието, където знанието е най-важният приоритет.