Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Постановление на Софийска градска прокуратура

   
Постановление на Софийска градска прокуратура

Уважаеми колеги,
С Постановление на Софийска градска прокуратура, следствие от извършена проверка и оценка на данни, Ив. Трифонова – зам. градски прокурор отказва да образува досъдебно производство и прекратява пр. пр. № 10563/2010 г. по описа на СГП.

В Постановлението става ясно, че не са били надписвани лекционни часове от преподаватели в Юридически факултет и за тях не са получавани недължими възнаграждения и „не е ощетен бюджетът на СУ „Св. Климент Охридски”, респективно държавният бюджет” ; не е било извършено документално престъпление, чрез вписване на невярно обстоятелство за студентка от Юридически факултет – „не са налице данни за вписване на неверни обстоятелства в документи”; проф. д-р Тенчо Колев не е използвал служебното си положение като декан, за да помогне в преместването на студентка от друго висше училище в страната на база академична справка с невярно съдържание, за своя лична облага; не са били нанесени вреди на Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” чрез сключване на незаконна сделка за закупуване на техника и оборудване, които да са се оказали ненужни за студентите на същия факултет, тъй като са стояли в помещения, до които е имал достъп само проф. Радостин Беленски – „не са констатирани нарушения при закупуването на оборудване и консумативи за лабораторията по криминалистика и съдебни експертизи в ЮФ, както и липса на тези вещи”. Напомням, колеги, че през т. нар. „тайна лаборатория” от създаването й досега са минали на редовни занятия към 700-800 студенти; не са били извършени злоупотреби с направено преди четири години дарение от живущ в Австралия българин – в полза на Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, което е непокътнато в сметка на Университета в „УниКредит Булбанк".

 

Проф. дин Иван Илчев

Ректор на Софийски университет "Св. Климент Охридски"

 

Припомняме, че проверката е била образувана по изпратен от Върховна касационна прокуратура сигнал от министъра на образованието, младежта и науката и публикации в пресата.

Коментари

Влез, за да коментираш.