Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Подкрепа за развитие на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени

   
Подкрепа за развитие на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени

На официална церемония бяха връчени договорите за предоставяне на безвъзмездна помощ на докторанти, постдокторанти и млади учени.

Операцията е на Министерство на образованието, младежта и науката BG051PO001-3.3.06 "Подкрепа за развитие на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени".

В рамките на програмата ще бъдат подкрепени 340 млади учени, които ще могат да усвоят парите за подготовка на дисертационните си трудове, да постигнат по-голяма международна мобилност и да увеличат броя на публикациите си в чуждестранни научни издания.

Четири проекта на Софийски университет ще бъдат финансирани от МОМН: "Развитие и усъвършенстване на междуфакултетска Докторантска програма в областта на педагогическите изследвания и електронното обучение в СУ" на стойност 547775,56 лв; "Образование, религия, медии, политика: анализ на реалности (създаване на научно-информационен център за докторанти хуманитаристи)" на стойност 468481,92лв; "Интегрирана програма за обучение и подкрепа на докторантите по социални и хуманитарни науки в СУ" на стойност 715421,3 лв и проект на Стопански факултет.

Тази операция, на стойност 8 милиона лева, се финансира в рамките на приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Целта й е да се засили интересът на младите хора към реализация в сферата на образованието и науката и да се повиши качеството на научните разработки, като се подобрят условията за работа на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени. Висшите училища в цялата страна имаха възможността да кандидатстват на конкурентен принцип със свои проекти на стойност до 800 000 лева. Предвидено е в рамките на един проект, работата на всеки от докторантите или младите учени да бъде финансирана с 20 000 лева от Европейския социален фонд.

 

Коментари

Влез, за да коментираш.