Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / По-съвременна, мултимедийна и функционална зала Мусала на ФМИ посрещна студенти 2010/2011

   
 По-съвременна, мултимедийна и функционална зала Мусала на ФМИ посрещна студенти 2010/2011

Учебната година за ФМИ започна с още по-добре оборудвана аудитория - монтиран втори прожектор, втори екран и компютъризирана катедра с touch screen монитор и nettop PC. Всичко в залата вече може да се управлява дистанционно - от външните щори до мултимедийното оборудване.

Мусала Софт инвестира в обновяването и модернизацията на зала Мусала във Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

„Деканското ръководство на ФМИ последователно и настойчиво изпълнява стратегията си за развитие на факултета, независимо от всеобщата криза. Тежкото финансово състояние на университета ни принуждава да търсим други възможности за развитие чрез партньорство и сътрудничество с бизнеса. Благодарни сме на фирма Мусала Софт, че като наши бивши възпитаници вече втора година ни помагат с модернизирането на зала Мусала (325) на ФМИ. След лятното обновяване, вече имаме модел на съвременна, добре функционираща мултимедийна лекционна зала, който смятаме да мултиплицираме и търсим допълнително финансиране. Перфектното изпълнение на колегите от Мусала по визията на деканското ръководство за образователна инфраструктура от европейски тип, ни оставя с чувството на добре свършена работа. Формираме знанията, уменията, европейското мислене и културата на младите българи!” - каза заместник-декана на ФМИ, отговарящ за проекти и връзки с индустрията, доц. Димитър Биров.

„Повече от десет години Мусала Софт активно провежда политика за развитие на младите таланти и връзката бизнес-наука в партньорство с академичните среди и в частност ФМИ на Софийски Университет. Сред инициативите и целенасочените ни кампании са конкурси по програмиране, стажантски програми и съвместни научно-приложни проекти. Отделихме значителен бюджет за модернизацията на зала Мусала през последните 2 години, защото вярваме, че студентите на ФМИ заслужават да имат не само силна среда от способни колеги, но и съвременно материално оборудване, за да се чувстват на световно ниво.” - сподели Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.

Коментари

Браво!

Дано и другите факултети да последват примера на ФМИ по отношение на скъсяване на дистанцията между университета и бизнеса.

Влез, за да коментираш.