Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Отново спасени деца

   
Отново спасени деца

Отново бяха спасени деца от удавяне по време на лятното спортно-оздравително училище за деца на преподаватели и служители на Университета в Лозенец.

Членът от екипа на Департамента по спорт на Софийския университет - Ивайло Прокопов спаси едно дете и предотврати удавяне на повече от 12 деца от Русия. Инцидентът става в следобедните часове на 20 юли 2012 г./Илинден/.

Докато се провежда обучение по плуване с децата от лагера на Софийски университет, Ивайло Прокопов забелязва знаците на спасителя за човек в безпомощно състояние, който е сравнително близо до него. Извлича детето от новообразувала се дънна яма и помага на останалите деца от групата да излязат на брега.

През юли месец 2009 година, отново в края на юли, Дая, Поли и Лори, деца на преподаватели от Софийския университет, спасиха две деца и майка от удавяне.
Децата, на възраст 14-17 г., по време на обучението си по сърф забелязали, че се вика за помощ. В началото помислили, че викащите си играят, но после без и дума да промълвят, като по сигнал осъществили "спасителната операция".
Поли, била с каяк, отишла при детето, което било по-навътре и вече не дишало. Тя с мощно движение го качила отзад на каяка, като с това освободила дихателните му пътища и то започнало да диша. Дая с "хавайката" доплувала при по-малкото дете и майката и ги накарала да се хванат за дъската. Лори по най-бързия начин се придвижила до брега, за да извика спасителите, които свършили останалата работа. Дая, Поли и Лори активно спортуват джудо и баскетбол, а през ваканциите - плуване, сърф, ски и др. сезонни спортове.
Това е спортът, освен здраве, той възпитава и учи децата да се справят във всякакви, дори и екстремни ситуации.

Коментари

Влез, за да коментираш.