Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Отборите на Софийски университет отново начело в олимпиада по програмиране

   
Отборите на Софийски университет отново начело в олимпиада по програмиране

През изминалата седмица в Бургаския свободен университет се проведе XXIV Републиканска Студентска Олимпиада по Програмиране. В състезанието участваха 12 български университета с общо 23 отбора.

Отборите на Софийски университет, по традиция, се представиха силно, изпреварвайки с много всички останали участници. Така в официалното класиране на първо място с 10 решени задачи (от 11 възможни) е първият отбор на Софийски университет, в състав: Владислав Харалампиев – I курс Компютърни науки, Никола Таушанов– I курс Компютърни науки и Даниел Балчев – II курс Компютърни науки. Следват първия отбор на Нов български университет, с 4 решени задачи и отбора на Великотърновския университет – с 3 решени задачи.

Вторият отбор на Софийския университет, в състав: Иван Георгиев, Стефан Аврамов и Иван Тодоров, всички от III курс Компютърни науки, се нареди непосредствено след първия ни отбор в общото класиране, с 8 решени задачи.

Пълният архив на състезанието може да се намери на сайта на олимпиадата на адрес http://bcpc.eu/XXIV/. А желаещите да сравнят възможностите си, с тези на официалните състезатели, могат да направят състезанието в удобни за тях 5 часа, като се регистрират в системата spoj0 на сайта judge.openfmi.net.

Следващата, юбилейна XXV РСОП ще се проведе в София със съвместното домакинство на Софийски университет, Технически университет - София и Нов български университет.

Коментари

Влез, за да коментираш.