Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / От специалисти с вкус към кандидат-студенти с вкус

   
От специалисти с вкус към кандидат-студенти с вкус

Не, не става дума за изпита по Изобразително изкуство. В 08:00 часа тази сутрин започна кандидатстудентският изпит по Математика II.

„Предлагам да се насладите на задачите, защото те са направени от специалисти с вкус“ – с тези думи деканът на Факултета по математика и информатика – проф. дмн Иван Сосков, постави началото на кандидатстудентския изпит. Вариант № 2 изтегли Адриана Миленова от Пазарджик.

Математика II е „вход“ към специалностите с най-добра реализация на пазара на труда във ФМИ, както и към голямо разнообразие от специалности в останалите факултети: Философия, Социология, Публична администрация, Библиотечно-информационни науки, Математика, Информатика, Приложна математика, Математика и информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационни системи, Статистика, Физика, Инженерна физика, Ядрена техника и ядрена енергетика, Физика и математика, Астрофизика, метеорология и геофизика, Физика и информатика, Медицинска физика, Комуникации и физична електроника, Квантова и космическа теоретична физика, Фотоника и лазерна физика, Оптометрия, Химия, Химия и информатика, Компютърна химия, Инженерна химия и съвременни материали, Геология, Стопанско управление, Икономика.

В 08:00 часа започна също и устният изпит по Теология, на който кандидат-студентите ще трябва да покажат степента на познаване на християнската проблематика, умението да се представя аналитично съдържанието на определен въпрос и участието на личния опит при формулиране на теоретичния отговор.

Коментари

Влез, за да коментираш.