Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Основни журналистически принципи: истинност, точност и актуалност на информацията

   
Основни журналистически принципи: истинност, точност и актуалност на информацията

Уважаеми колеги,
В днешния брой на вестник „Труд” пише, че „Преди месеци например Академическият съвет е взел решение да плати над 4000 лева за идеен архитектурен проект за преустройство на помещение. В същото време заплатите на преподаватели и служители са орязани.”.

Става въпрос за решение на Ректорски съвет от април тази година, с което е одобрено заплащането за изработен вече идеен проект за книжарница на СУ на мястото на бившата дискотека „Спартакус” в подлеза на Ректората. Това помещение бе гласувано за книжарница на Софийски университет от Столичния общински съвет. Напомняме, че преди това Столичният общински съвет бе гласувал друго по-малко помещение отново за книжарница на СУ. След излизане на решението на Столичния общински съвет по препоръка на архитект Диков, Бюрото извършило цялото оформление на подлеза бе натоварено да изготви идеен проект за книжарницата. Дори при откриване на метростанцията, министър-председателят Бойко Борисов възкликна пред множеството: „Ето какво правим ние – на мястото на дискотеката правим книжарница на Софийски университет”. Само че такава книжарница няма. Не помогнаха и разговорите на Ректорското ръководство с председателя на Столичния общински съвет - г-н Андрей Иванов и кмета на Столична община - г-жа Йорданка Фандъкова. Не бе спазено и дори по-ранното решение за предоставяне на по-малка книжарница. Когато стана ясно, че книжарница на Софийски университет скоро няма да има, Бюрото, извършило готовия архитектурен проект получи сума далеч по-малка за вече извършената от тях работа.

Струва ни се, че е крайно време уважавани печатни медии преди да правят подобни твърдения трябва да проверяват тяхната истинност.

Коментари

Влез, за да коментираш.