Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Официално посещение на г-жа Агнес Хва Юуе Чен в Софийски университет

   
Официално посещение на г-жа Агнес Хва Юуе Чен в Софийски университет

По време на първото посещение в България на г-жа Агнес Хва Юуе Чен, ръководител на Представителното бюро на Тайпе в Атина, се осъществи официална среща между нея и Ректора на Софийски университет – проф. дин Иван Илчев.

От началото на миналия мандат на Ректорското ръководство Софийски университет разгръща международното си сътрудничество и погледът се насочва към бързо развиващите се източни страни, сред които Китай, Япония, Република Корея. Като следствие от връзките на Университета с тези държави са създадени Корейският център за научни изследвания, Институтът Конфуций, Българо-корейският център за електронно правителство и дългогодишното партньорство с Японската фондация.

Г-жа Агнес Хва Юуе Чен прояви голям интерес към различни варианти за съвместна дейност, както в сферата на филологиите, така и в IT сектора, морската биология, изследването на промените в климата, обмена на преподаватели и др.

Проф. дин Иван Илчев получи официална покана за посещение в Тайван, на което ще има възможност да се срещне с ректори на тайвански университети и по-подробно да бъдат разгледани общите интереси и възможностите, които партньорството в областта на образованието и науката ще разкрие.

Коментари

Влез, за да коментираш.