Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Научно-приложна конференция на тема: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“

   
Научно-приложна конференция на тема: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“

За втора поредна година Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на конференция, посветена на иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование.

На 07.09.2012 г. Аулата на Софийски университет ще събере представители на бизнеса, науката, образованието и повече от 250 учители от цялата страна. Поканени са и много официални гости – министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, ректорът на СУ „Св. Св. Климент Охридски“ проф. Иван Илчев и други. Г-жа Гергана Паси, в качеството си на Дигитален шампион на България, ще бъде патрон на конференцията.

Тя се организира от Факултет по начална и предучилищна педагогика – проф. д-р Димитър Гюров и Нимеро ООД – г-н Кирил Русев, с подкрепата на Сдружение „Начално образование”. Целта на събитието е чрез демонстрации на живо и доклади от учители, директори и научни работници, да покажем възможностите, които предлагат информационните технологии за повишаване качеството на образованието. По време на конференцията ще бъдат представени научни изводи за влиянието на технологиите върху обучението, добри практики при участие в програма „УСПЕХ“, както и новото професионално изготвено електронно учебно съдържание на издателство „Просвета“. За първи път в България ще бъде демонстриран и образователен проект, базиран на работа с естествен потребителски интерфейс.

По време на конференцията ще бъде представена и новата, подобрена версия на първия проект на Нимеро - „Енвижън“, който вече се използва в над 200 училища в България и чужбина. Гостите ще имат възможността да видят и да дадат обратна връзка за редица функционални, методологични и визуални подобрения, които компанията разработи през последната година.

За първи път в България ще бъде представен и новият образователен проект, който Нимеро разработва, базиран на работа с естествен потребителски интерфейс. Неговата цел е да предостави забавен, интересен и лесен начин за усвояване и упражнение на знания и да помогне на учителите да превърнат ученето в най-приятното и желано занимание за децата.

Участието в събитието е напълно безплатно и са добре дошли всички, които имат желание да научат повече за това какво се случва в българското образование. Можете да се регистрирате на сайта на конференцията www.nimero.com/conference2012.