Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Национална АНТИСПИН кампания

   
Национална АНТИСПИН кампания

Асоциацията на студентите по медицина в България- Софийски Университет ще се включи в Националната АНТИСПИН кампания и програмата на Министерството за здравеопазване „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и СРИОКОС, която ще се проведе за седма поредна година по повод 1 декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН.

Националната АНТИСПИН кампания се организира по инициатива на Министерството на здравеопазване, Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет, Програмата на ООН за ХИВ/СПИН и Коалиция АНТИСПИН.

По този повод на 1-ви Декември студентите от Медицинския Факултет на Софийски Университет ще раздават брошури, червени панделки и презервативи на няколко локации из София (Медицински факултет при Софийски Университет, Софийски Университет „Св. Климент Охридски”, Студентски град, Метростанция - Софийски Университет).

Кампанията е насочена към младите хора, с идеята за повишаване на сексуалната култура, популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, с апел за толерантност към живеещите с ХИВ/СПИН.

Посланията на Кампанията през 2010 година са ,,Предпазвайте се! Използвайте презервативи !Бъдете отговорни и модерни!”.

Тази година се навършват двадесет и две години от началото на отбелязването на този ден. България все още се числи към страните с ниско разпространение на ХИВ-инфекцията по официални данни, но дали официалните данни отгварят на реалността?

Според статистиката половината от младите хора у нас започват да практикуват секс на 16-18 годишна възраст. Приблизително 60% от тях декларират, че ползват презерватив при първия полов акт, но около 40% правят секс без презерватив при първия си акт. Всички участници ще изразят своята съпричастност и позиция, носейки червения символ на Националната кампания.

Коментари

Влез, за да коментираш.