Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Молекулярната кулинария и света на химията

   
Молекулярната кулинария и света на химията

На 3 ноември от 11:00 часа в Конферентната зала на Софийски университет ще се състои пресконференция с всички организации, обединили усилията си в популяризирането на химията в България.

Те ще представят нов интерактивен инструмент в помощ на образованието по химия, както и поредица от инициативи, които ще подкрепят през следващата година.

Уникално химическо шоу подготвено от преподаватели и студенти на Химическия факултет на СУ и новото чудо на кулинарията - молекулярен кетъринг, ще ви въвлекат в удивителния свят химията.

Участие в пресконференцията ще вземат:

- Проф. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката(предстои потвърждение)

- Проф. дхн Тони Спасов, Декан на Химическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски”

- Д-р Херберт Фиш, вицепрезидент на BASF за Югоизточна Европа и изпълнителен\управляващ директор на BASF за България и Унгария;

- Проф. дхн Владимир Димитров, научен секретар БАН и член на УС на СХБ

2011 г. бе обявена и за Международна година на химията с резолюция 63/209 на Общото събрание на ООН. Целта е да се популяризират постиженията на химията и приносът й за благосъстоянието на човечеството.

Международната година на химията 2011 приключва. Как ще бъдат продължени инициативите?

BASF България, Химически факултет на Софийски университет и БАН, под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката, решиха да обединят усилията си в стремежа да популяризират образованието по химия в България. Инициативата беше подкрепена от Съюза на химиците в България, Съюза на учените в България и Съюза на учителите по химия в София.

Програма:

11:00 – 11:30Представяне на инициативата

11:30 – 11:50Въпроси и отговори

11:50 – 12:00Химическо шоу, подготвено от доц. Лъчезар Христов

12:00 Дегустации на молекулярна кулинария

Коментари

Влез, за да коментираш.