Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Мирча Елиаде като романист в европейския контекст на 1920-те и 1930-те години

   
Мирча Елиаде като романист в европейския контекст на 1920-те и 1930-те години

В понеделник, 19 декември 2011 г., от 16.00 часа в Зала 2 на Софийския университет проф. Румяна Л. Станчева от Факултета по славянски филологии, специалност Балканистика, ще изнесе публична академична лекция на тема "Мирча Елиаде като романист в европейския контекст на 1920-те и 1930-те години".

Проф. дфн Румяна Л. Станчева преподава Сравнително балканско литературознание и Нова румънска литература в специалност Балканистика на Факултета по славянски филологии. Неотдавна излезе от печат монографията й Среща в прочита. Сравнително литературознание и балканистика, 2011.

Лекцията е за студентите от специалност Балканистика и за академичната общност. Световноизвестният историк на религиите Мирча Елиаде ще бъде представен като румънски писател от поколението на 1920-те и 1930-те години и като теоретик на „преживяната литература”, в съпоставка с други характерни за времето тенденции във френския и в българския роман.

Коментари

Влез, за да коментираш.