Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Министерство на отбраната на Република България награди университетски преподаватели

   
Министерство на отбраната на Република България награди университетски преподаватели

По случай 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия, Министърът на отбраната на Република България - Аню Ангелов награди с почетни грамоти доцент Марин Русев и доцент Антон Филипов от Геолого-географски факултет.

Заповедта на Министъра е за висок професионализъм в обучението на командири на военни формирования.

На 18 април 2012 г. в Боровец се връчиха почетни грамоти за заслуги към Министерството на отбраната на Република България по случай 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия. Сред наградените за дългогодишно научно и приложно сътрудничество с военните институции са доц. д-р Марин Русев и доц. д-р Антон Филипов – преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Геолого-географски факултет. Преди официалното награждаване номинираните се представиха с открити лекции, засягащи проблеми на взаимодействието между университетски и военни научни направления и институции. Почетните грамоти бяха връчени от Иван Иванов – Директор на Дирекция Управление на човешките ресурси към Министерството на отбраната на Република България.