Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Международна научна конференция "Римско и съвременно публично право"

   
Международна научна конференция "Римско и съвременно публично право"

През 2012 г. се навършват 120 години от създаването на Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски”.

Това е един забележителен юбилей не само за академичната общност, но и за всички юристи, които са започнали своя професионален път от този факултет и които продължават да се чувстват емоционално свързани с него. За 120 години факултетът има високия престиж на средище за преподавателска и научна дейност с национално и международно значение. Юбилеят дава повод за организиране на много събития, в които да се включат както преподавателите от факултета, така и колеги от други правни факултети в страната и чужбина.

В навечерието на забележителния празник 24 май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, и във връзка с честването на 120- годишнината на Юридическия факултет на Софийския университет Юридическият факултет на Софийския университет организира международна научна конференция „Римско и съвременно публично право”.

Темата на конференцията е пряко свързана с правната култура и нейното вековно развитие, а проблематиката на публичното право както в Древността, така и в наши дни, е обект на особен интерес. Конференцията ще се проведе на 21 май 2012 г. от 10:00 ч. до 14.30 ч. в Конферентната зала на Ректората на Софийския университет, бул. „Цар Освободител” №15, Северно крило , ІІ етаж ( входа от ул. Шипка”).

На конференцията ще участват професори от юридическите факултети на университетите в Мадрид, Кордоба, Валенсия, Малага, Риоха, Алмерия, които са част от научния екип, работещ по международни проекти за развитието на публичното право в Европа. С някои от тези факултети има и договори по програмата „Еразмус” и установени трайни отношения за сътрудничество между преподаватели и студенти, като контактите по време на конференцията могат да допринесат за неговото задълбочаване и по-интензивно използване.

Конференцията ще се проведе на български език с осигурен превод за участниците от чужбина.

До края на 2012 година ще бъде организирана публикацията и на сборник със статиите на участниците, създадени въз основа на изказванията им на конференцията, които ще бъдат издаден в България и в Испания.

Коментари

Влез, за да коментираш.