Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Мениджмънт на човешките ресурси

   
Мениджмънт на човешките ресурси

Започва приемът на документи за съвместната магистърска програма на Стопанския факултет със Сорбоната - Париж (на английски език).

Информация за условия и срокове за кандидатстване:

Прием на документи за уч. 2012-2013 г.:
26 март - 26 април 2012 г.

Срок на обучение: 3 семестъра
Форма на обучение: редовна

Настоящата програма е разработена и предложена съвместно от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, София и Институт за управление на предприятията (ИУП), Университет Париж 1, Пантеон – Сорбона, Франция.
Програмата предлага обучение, съответстващо на най-високите международни стандарти по отношение обучението на действащи мениджъри, като целта на програмата е да подготви мениджъри с европейска квалификация в областта на човешките ресурси и на корпоративната отговорност.
Насочена е към кандидати с професионален опит в управлението и организацията на предприятията, към висши мениджъри на големи мултинационални компании във всички сектори, както и към директорите в отделите по човешки ресурси. Задачата е да се осигури пряка връзка между теорията и практиката и поради тази причина половината от преподавателския екип е съставен от активно действащи мениджъри. Международният семинар във Франция ще даде възможност да се осъществят преки лични контакти с ръководители на френски и международни фирми.
Обучението води по получаване на две дипломи – от една страна, на диплома за „Магистър по стопанско управление” – Мениджмънт на човешките ресурси (Социална отговорност на предприятието), издадена от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, и от друга, на държавна диплома на Министерство на образованието на Р Франция - Spécialité Professionnelle “ Management des Ressources Humaines et de la Résponsabilité Sociale de l’Entreprise” of IAE of Paris, Université Paris 1, Panthéon – Sorbonne.
Преподаването в програмата се извършва на английски език. Съобразно сключения договор между двете учебни заведения занятията в София се водят от същите преподаватели, които четат аналогичните курсове в Сорбоната.
Програмата за обучение е предназначена за всички кандидати, упражняващи мениджърска дейност в географското пространство, покрито от следните страни: България – Босна и Херцеговина – Хърватска – Гърция – Македония – Румъния – Сърбия.
Програмата е отворена за кандидати, притежаващи диплома за бакалавър или магистър, и упражняващи мениджърска дейност най-малко от 3 години.

Подборът на кандидатите става по документи и устно събеседване.
Приетите за обучение студенти ще бъдат записани едновременно към Университета Париж 1, Пантеон – Сорбона, Институт за управление на предприятията, Франция, и към Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Стопански факултет, България.

Общата цена за обучение включва:
1. Общ курс на обучение,
2. Такса за записване като редовен студент в Университет Париж 1
3. Лична библиотека на всеки студент, включваща основна литература по всички преподавани дисциплини,
4. Право за достъп чрез Интернет към база от данни на Университета Париж 1 – Пантеон, Сорбона,
5. Десетдневен семинар във Франция в края на обучението, който включва: допълнителни занятия по специалността, посещение на големи международни фирми и срещи с техните директори по човешки ресурси.

За допълнителна информация тел. 873-83-10.
e-mail: ivankad@feb.uni-sofia.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.