Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Медийната култура и гражданското общество днес

   
Медийната култура и гражданското общество днес

Факултетът по журналистика и масова комуникация Ви кани на официално връчване на дипломите на студентите от ОКС „бакалавър” и „магистър” на 14 юни 2012 г. от 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски.”

Във времена, в които медиите се лутат в каква посока да поемат и какви взаимоотношения да имат помежду си, е интересно къде бъдещите колеги виждат мястото си на медийния пазар, какви са новите идеали, новите пътища, които ще ги отведат отвъд „малките неправди и големите кривди“. Комуникацията между новото поколение, което тепърва ще става част от българската журналистика, ПР и книгоиздаване и основните действащи лица в медийния шахмат е от изключително значение за развитието на медийната култура и гражданското общество в България.

Ако се върнем назад във времето „машината“ ще ни отведе в далечната 1952-1953, когато във Филологическия факултет на Софийския университет е открита специалността “Журналистика”, която през 1974 година ще постави основите на Факултета по журналистика и масова комуникация. Философията на обучение във Факултета е изградена на взаимното зачитане на мненията и ценностните системи и на желанието преподаватели и студенти да организират заедно работещи общности. Освен с висок професионализъм кадрите на Факултета по журналистика се отличават с активност, инициативност, взискателност и мобилност, способни да разсъждават конструктивно и целеустремено, желаещи непрекъснато да усъвършенстват своите знания и индивидуалност.

 

 

 

Коментари

Влез, за да коментираш.