Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Магистри от ФМИ на СУ - първенци в националното състезание по компютърни мрежи за студенти

   
Магистри от ФМИ на СУ - първенци в националното състезание по компютърни мрежи за студенти

На 24 март 2010 г. се проведе първото национално състезание по компютърни мрежи за студенти в България NetRiders 2010. Победител стана Йордан Темелков, следван от Георги Иванов и Кръстин Кръстев.

Първите двама студенти са магистри от Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, докато бронзовият медалист е от Нов български университет.

В състезанието участваха 45 студенти от Софийски Университет, Нов български университет, Икономически университет във Варна и Техническите университети в София, Габрово и Варна.

Класиралите се на първите три места в националното състезание получават правото да представят България на международното състезание по компютърни мрежи, което ще се проведе на 07 юли 2010 г. Международното състезание NetRiders 2010 се организира за студенти от над 28 държави. Наградата за първите пет победители от международното състезание е едноседмично посещение в централата на Сиско Системс в Сан Хосе, Калифорния, САЩ на пълни разноски на компанията.