Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Мъж, който не е извършил нито едно убийство не е мъж“

   
„Мъж, който не е извършил нито едно убийство не е мъж“

Пандора, Мадоната, Горгоната, Джокондата, кокотката, деветата душа на котката, Клеопатра, кобра, Пенелопа. Тя. Жената. Елена Петрова. авортеП анелЕ. И трите парки. Георги Арсов. Димитър Димитров. Николай Андреев.

В една ко-продукция на театър-лаборатория „@лма @лтер“, театър студио 4ХС и „Random station” представят „Аз – Лейди Макбет“.
Привечер, когато луната излиза от луна без курс и навлиза в знака на Дева, няколко момчета, с коси-змии по раменете, с пръсти-паяци по струните на китарата, с магически пръчки, „забиват“ с Шекспир. И Шекспир вече не е същият. Барабани, китари и вещерски глас:
Зло — добро, добро и зло
от едно са потекло —
между тях и ний летим.
Хайде, в смраден лъх и пъклен дим!
Привечер една жена познава себе си. Тя не ще бъде любовница и майка, но приема себе си. Привечер една жена обиква себе си. И превръща Макбет в нещо повече от трагедия на страха и амбициите. Това е историята на Убийството. Но не това тук и сега, а онова изначалното. Първородното. И всеки зрител в публиката се превръща в убиец. Мъжът, защото ако не извърши убийство - не е мъж, Жената, за да бъде съучастник в тази изгаряща страст. И сама – да се превърне в мъж. Мъжкото начало изгаря в женското. Без психология. Без декор. Без актьори. Само човеци. И вещици.
Един режисьор, който работи с живото, не с психологичното – тук и сега. Николай Георгиев.
Един хореограф, за когото тялото е слово, извън материалното. Петя Йосифова.
Един художник, чието разбиране за изкуство разкъсва реквизита, показвайки и черното, и бялото в човека. Михаил Лалов.
И една актриса, която не се страхува да не бъде повече актриса. А да бъде Жена. Да бъде Мъж. Да бъде себе си. Елена Петрова.
Валерия Димитрова

Следващи дати: 6 и 21 ноември, Студио 5

Коментари

Влез, за да коментираш.